Quiche met spinazie en geitenbrie

Een recept van Priya loves food

Quiche met spinazie en geitenbrie, een snel en romige gerecht wat zoo lekker is. Voor een lunch, als hapje of tijdens de paasdagen, het kan allemaal. Quiche maken is makkelijk en je kunt het vullen met wat je wilt. Wie kent dit bekende Franse gerecht niet?

Quiche is een Frans gerecht dat al vele eeuwen bestaat. Heerlijke toch, een hartige taart met een vulling van ei nog veel meer. Feta, tonijn, zalm, kip, pompoen, kalkoen…. Je kunt het zo gek niet bedenken. Met kaas of zonder kaas, met geitenkaas of vegankaas… Je varieert er maar op los. Om een koemelkvrije quiche te vinden, kom je in de supermarkt of bij de bakker niet ver. De basis van een quiche is namelijk boter en kaas. Om de quiche koemelkvrij te maken gebruik ik als plantaardige bladerdeeg of een quiche/ taartbodem, kant en klaar te koop in de supermarkt.

Geitenbrie is een lekkere kaassoort die gemaakt wordt van geitenmelk. Het is een variant op de klassieke brie, maar in plaats van koemelk wordt er geitenmelk gebruikt. Deze kaas heeft een zachte en romige textuur en een milde en delicate smaak. En het leuke is, geitenbrie is te koop in diverse (grote) supermarkten of kaas speciaalzaken.

Ik vulde de quiche met geitenbrie, spinazie, plantaardige room en toefde de quiche af met pijnboompitten. Lekker bite krijg je hiervan. Lees hieronder het recept.

Aantal personen

6 pers.

Voorbereiding

10 minuten

Bereidingstijd

30 minuten

Keuken

Frans

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 st. bodem voor hartige taart of quiche
  • 100 ml plantaardige room
  • 150 gr geitenbrie
  • 500 gr spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 stuks eieren
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereiding quiche met spinazie en geitenbrie

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. 2

    Leg een vel bakpapier in de quichevorm of springvorm. Leg de quichebodem hierin.

  3. 3

    Pel de tenen knoflook. Leg de hapjespan op het vuur en schenk hier de olijfolie in. Laat de olie op een zacht vuurtje staan. Pers de tenen knoflook erboven uit en bak kort tot ze glazig zijn.

  4. 4

    Voeg de spinazie handje voor handje toe tot alles geslonken is. Laat al het vocht verdampen.

  5. 5

    Verdeel over de bodem eerst de spinazie. Snijd de geitenbrie in plakken en verdeel ook over de quiche.

  6. 6

    Klop de eieren los en voeg hier oregano, zout en peper toe. Vervolgens roer je de plantaardige room erdoor. Schenk dit mengsel in de quichevorm. Dek de randje naar binnen to

  7. 7

    Bak de pijnboompitten 1 minuut in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Strooi over de quiche.

  8. 8

    Plaats de quiche in het midden van de oven voor ongeveer 35 minuten.

  9. 9

    Laat de quiche voor het aansnijden minimaal een half uur afkoelen.

Wijnspijs

Waarom deze wijn perfect past bij het gerecht

Radacini Reserve Chardonnay & Pinot Grigio is een witte fruitbom uit Moldavië. Witte perzik, meloen, citrus en een subtiele hint van noten in de geur. Fris en zuiver in de mond, maar ook met een subtiel romige textuur. Deze fruitige wijn is de perfecte aanvulling op de frisse maar romige quiche met geitenbrie.

Andere wijnen die passen bij dit gerecht

Castel Firmian Riserva Chardonnay

De Riserva Chardonnay is een zachte, rijke wijn met een karakteristieke geur van geel fruit, perzik, ananas en abrikoos. De wijn is sappig, hartig en heeft iets vettigs met een klein amandelbittertje in de afdronk. Dankzij de houtrijping op eiken vaten gedurende acht maanden zijn er ook duidelijke tonen van vanille en hazelnoot aanwezig. Heerlijk om zo te drinken maar ook erg lekker om te combineren met visgerechten, schaal- en schelpdieren, krabkoekjes of gevogelte met boterige saus.

Lees meer
  • Druivenras

    Chardonnay

  • Smaakprofiel

    Fruitig & Vol

  • Herkomst

    Trentino, Italië

Esporão Reserva White

Esporão Reserva White is intrigerend van geur: een overvloed aan fruit, als perzik, mandarijn, citroen en grapefruit. In de mond is deze reserva romig en rond, met vooral veel rijp fruit en accenten van mineraliteit. Aromatisch, fris, in balans en met een lengte waar je ‘u’ tegen zegt

Lees meer
  • Druivenras

    Antão Vaz, Arinto, Roupeiro en Semillon

  • Smaakprofiel

    Fruitig & Fris

  • Herkomst

    Alentejo

Montes Limited Selection Chardonnay

De Limited Selection Chardonnay is een frisse, pure, witte wijn met geweldige fruitexpressie. Veel aroma’s van rijpe perzik, ananas en tropisch fruit, wat ook allemaal terugkomt in de smaak. De wijn rijpt in eivormige betonnen vaten en is daarna gerijpt in roestvrijstalen tanks. Een niet houtgerijpte Chardonnay dus, wat ‘m zeer geschikt maakt voor de borrel. Combineert goed met ceviche, sashimi, sushi, caesarsalade, schelpdieren, krabscharen en zachte kazen.

Lees meer
  • Druivenras

    Chardonnay

  • Smaakprofiel

    Fris & Fruitig

  • Herkomst

    D.O. Aconcagua Costa, Chili

Montes Reserva Chardonnay

Montes Reserva Chardonnay is een aromatische witte wijn vol smaken van witte perzik, peer, rijpe mango, ananas en witte bloesem. Soepel en fruitig met een vleugje hout, verfrissende zuren en een lange afdronk. Een klein deel van de wijn heeft houtrijping gehad gedurende 6 maanden. Past goed bij visgerechten, salades, schaal- en schelpdieren en kazen.

Lees meer
  • Druivenras

    Chardonnay

  • Smaakprofiel

    Fruitig & Vol

  • Herkomst

    D.O. Central Valley, Chili

Montes Limited Selection Sauvignon Blanc

De Limited Selection Sauvignon Blanc heeft een expressieve, stuivende neus met volop tropisch fruit zoals passievrucht en verse ananas, grapefruit, gras, buxus en oranjebloesem. Verfrissende zuren en een minerale sensatie zorgen voor een zeer sappige wijn met lange afdronk. Ideaal voor bij de borrel, maar past ook goed bij wat lichtere gerechten met vis, zeevruchten, salades, sushi of geitenkaas.

Lees meer
  • Druivenras

    Sauvignon Blanc

  • Smaakprofiel

    Fris & Fruitig

  • Herkomst

    D.O. Valle de Leyda

Kaiken Indomito Malbec

De beste rode wijnen kondigen zichzelf aan zodra je je neus in het glas steekt. Ze bezitten een onmiskenbare kracht die je bij de kraag grijpt en je meeneemt. De krachtige, gestructureerde, intens aromatische Kaiken Indomito is wat we zoeken in een Malbec. Hij is dan ook gemaakt onder het waakzame oog van wijnlegende Aurelio Montes, Sr. Je staat versteld van de aroma's van pruimen en rode bessen aardbeien en bloemige aroma's zoals viooltjes, gevolgd door een weelderig, zoetfruitig gehemelte en een lange, intense afdronk met donkere chocoladetonen aan het einde. Als je hem blind proeft, zou je hem al snel als een veel duurdere Malbec bestempelen. Deze Malbec is krachtig en goed gestructureerd, met een verfijnde balans tussen fruit en tannines. Perfect te combineren met gegrild vlees, stoofschotels, of rijpe kazen.

Lees meer
  • Druivenras

    Malbec

  • Smaakprofiel

    Krachtig & Vol

  • Herkomst

    Mendoza, Argentinië

Kaiken Aventura Chacayes Norte

De Kaiken Aventura Chacayes Norte komt uit de hoger gelegen wijngaarden van Los Chacayes, Mendoza, op ongeveer 1.250 meter hoogte. Het koele klimaat en de goed doorlatende bodem van zand en leem zorgen voor een langzame, gelijkmatige rijping van de druiven, wat resulteert in een wijn met een perfecte balans tussen frisheid en diepte.

Deze wijn biedt intense aroma’s van rijp rood fruit zoals kersen en frambozen, vergezeld van florale en minerale nuances. De smaak is verfijnd en elegant, met een frisse zuurgraad, delicate tannines en een harmonieuze structuur. De afdronk is lang en evenwichtig, met een subtiele complexiteit die de wijn karakter geeft.

Wijn en spijs: Ideaal bij gegrilde vis, gevogelte of een lichte pasta met verse kruiden. Ook heerlijk in combinatie met zachte kazen.

Lees meer
  • Druivenras

    Malbec

  • Smaakprofiel

    Stevig & verfijnd

  • Herkomst

    Mendoza, Argentinië

Radacini

Meer weten over Radacini en de wijncollectie uit dit wijnhuis? Bekijk dan snel hun pagina en ontdek de heerlijke wijnsmaken van Radacini.

Bekijk wijnhuis