Coquilles met Proseccoschuim

Een recept van Delta Wines

Dit recept voor Coquilles met Proseccoschuim is de perfecte keuze voor een chique avond of een speciale gelegenheid. De coquilles, heerlijk gebakken tot een zachte, goudbruine korst, brengen de natuurlijke zoetheid van de zee tot leven. Maar het echte magische element komt van het proseccoschuim: luchtig, sprankelend en met een verfijnde smaak die het gerecht een moderne twist geeft.


De bubbels en frisse zuren van de prosecco vullen de romige coquilles prachtig aan en tillen de smaken naar een hoger niveau. Dit gerecht is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook voor je ogen, en maakt gegarandeerd indruk bij je gasten.

Aantal personen

4 pers.

Voorbereiding

15 minuten

Bereidingstijd

10 minuten

Keuken

Frans

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 verse coquilles
  • 1 el olijfolie
  • 1 klontje boter
  • Peper en zout naar smaak
  • 200 ml prosecco
  • 50 ml visbouillon
  • 100 ml room (slagroom)
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el boter
  • 1 blaadje gelatine

Bereiding Coquilles met Proseccoschuim

  1. 1

    Proseccoschuim maken: Verhit boter in een pan en fruit sjalot en knoflook glazig.

  2. 2

    Voeg prosecco en visbouillon toe en laat inkoken tot de helft.

  3. 3

    Roer de room erdoor en laat zachtjes koken.

  4. 4

    Haal van het vuur, los gelatine op in de vloeistof en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Mix met een staafmixer tot schuimig. Voor luchtiger schuim, spuit door een sifon. Zet apart.

  6. 6

    Coquilles bakken: Dep de coquilles droog en bestrooi met peper en zout.

  7. 7

    Verhit olijfolie en boter in een koekenpan op hoog vuur.

  8. 8

    Bak de coquilles 1 tot 2 minuten per kant tot ze goudbruin zijn en van binnen nog zacht.

  9. 9

    Opmaak: Leg coquilles op borden, lepel schuim erover. Garneer met microgroenten en citroenrasp.

Wijnspijs

Waarom deze wijn perfect past bij het gerecht

Dit gerecht van coquilles met proseccoschuim past perfect bij de Radacini Sparkling Brut door de harmonieuze combinatie van subtiele smaken en de verfijnde bubbels van de wijn. De frisse zuren en lichte fruitigheid van de Radacini Sparkling Brut versterken de delicate zoetheid van de coquilles, terwijl de bubbels de romige textuur van het proseccoschuim elegant verfrissen. De wijn’s verfijnde, droge afdronk balanceert de smaken van het zeevruchtgerecht, zonder deze te overstemmen, waardoor elke hap en slok elkaar mooi aanvult voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

Andere wijnen die passen bij dit gerecht

Jacquart Mosaïque Brut

De Brut Mosaïque is een feestelijke champagne van het beroemde huis Jacquart. Sprankelend van kleur en in de neus frisse peer, vijgen, amandel en bloesem. De champagne heeft een fijne bubbel, verfrissend en het fruit houdt lang aan. Een ultieme eetchampagne, past goed bij: schelp- en schaaldieren, zalm, kalfsvlees.

Lees meer
  • Druivenras

    Chardonnay, Pinot Noir & Meunier

  • Smaakprofiel

    Fris & Fruitig

  • Herkomst

    Champagne

Montes Sparkling Angel Brut

Montes Sparkling Angel is een frisse, mousserende wijn geproduceerd volgens de méthode traditionnelle. De wijn heeft een prettige, fijne bubbel en smaken van appel, grapefruit, gedroogd fruit, witte bloemen, lichte toast en hazelnoot. Deze blend van Pinot Noir en Chardonnay heeft maar liefst 36 maanden gerijpt op de gisten, wat een romige en zachte afdronk oplevert. Perfect als aperitief, maar past ook goed bij oesters, sushi, visgerechten en desserts.

Lees meer
  • Druivenras

    Pinot Noir & Chardonnay

  • Smaakprofiel

    Fris & Fruitig

  • Herkomst

    D.O. Zapallar, Chili

Radacini Métier Brut

Radacini Métier Brut is een mousserende wijn gemaakt volgens de Méthode Traditionnelle, zoals champagne ook wordt gemaakt. De wijn heeft een fijne mousse en zit vol smaken van groene appel, kruisbes en citrus. Een uitstekende bubbel met een zeer toegankelijke prijs. Goed te combineren met gegrilde vis, gegrilde kipfilet met citroen en oregano en zachte witschimmelkazen.

Lees meer
  • Druivenras

    Chardonnay, Pinot Blanc en Sauvignon Blanc

  • Smaakprofiel

    Fris & Fruitig

  • Herkomst

    Codru, Moldavië

Radacini Sparkling Brut

Radacini Sparkling Brut is een heldere, sprankelende wijn met tonen van citrus en wit fruit, zoals appel, peer en perzik. Een frisse, lichtvoetige en toegankelijke bubbel die perfect is voor wanneer je iets te vieren hebt. Past goed bij lichte visgerechten, zeevruchten, salades en lunchgerechten.

Lees meer
  • Druivenras

    Chardonnay

  • Smaakprofiel

    Fris & Fruitig

  • Herkomst

    Codru, Moldavië

Rotari Cuvée 28 Brut

Rotari Cuvée 28 Brut is een verfijnde mousserende wijn gemaakt van Chardonnay uit het Noorden van Italië. De geur is elegant, intens en complex. Een mooie droge bubbel vol met rijp geel fruit, hazelnoot, amandel, brioche en een vleugje vanille. Deze wijn heeft 36 maanden rijping op de gisten gehad en is daardoor mooi vol van structuur. Heerlijk als aperitief of als begeleider van visgerechten of kalfsvlees.

Lees meer
  • Druivenras

    Chardonnay

  • Smaakprofiel

    Fruitig & Vol

  • Herkomst

    Trento DOC, Italië

Radacini

De wijngaarden van Radacini zijn verspreid over de appelaties Codru, Valul lui Traian en Ștefan Vodă in Moldavië. In Codru vind voornamelijk witte druivenrassen aangeplant, waar aromatische wijnen van worden gemaakt. In het zuiden, in Valul lui Traian, is het klimaat een stuk warmer met invloed van de Zwarte Zee. De mooie, gerijpte, rode wijnen van Radacini komen uit deze regio. Ștefan Vodă is een wijngaard op lage hoogte gelegen in het Zuid-Oosten, die ook profiteert van de invloeden van de Zwarte Zee. Hier groeien bekende en inheemse druivenrassen naast elkaar.

Bekijk wijnhuis